streda 17. júla 2013

LIEVANCE & DOLKY 2








Moje deti ich volajú voňavé dolky.



SUROVINY:

300g polohrubej múky,10g sušeného droždia,30g práškového cukru,0,5 litra mlieka, na hrot noža mletého muškátového kvetu, 30g masla, 2 žĺtky, tuk  alebo olej na vyprážanie, lekvár alebo tvaroh na natretie a šľahačka. Ja som použila čerstvý lekvár z ríbezľa.

Postup: Z droždia, trochy múky, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme cukor, trocha soli,nastrúhanú citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, vykysnutý kvások a po častiach vlažné mlieko so žĺtkami a s maslom. Cesto dobre premiešame a dáme vykysnúť na teplé miesto.




Na panvicu dáme tuk alebo olej a keď je dobre rozohriata pomocou naberačky nalievame vykysnuté cesto. Robíme lievance.





Z oboch strán opečieme.
Potrieme lekvárom, vyzdobíme šľakačkou.

                            
                              Dobrú chuť !



9 komentárov: